Recenzije

V romanu Nemirni srci se prepletajo strast, poželenje, erotika in hrepenenje po ljubezni, prijateljstvo in pristna sestrska ljubezen med prijateljicama, ki ju usoda še bolj poveže.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je življenje samozadostne lastnice ranča popolno, se izkaže, da ji je manjkala glavna začimba – ljubezen do moškega in otroka. Usoda ji oba pripelje na nenavaden način. V njej se začne prebujati nebrzdana strast, ki ji jo njen sanjski partner vrača. Srečo ima, da je obkrožena z ljudmi, ki ji pomagajo, da se osvobodi notranjih nemirov in družinskih škodljivih vezi.
Avtorica zgodbo obarva še s španskim pridihom, saj so dialogi začinjeni s španskimi stavki in besedami. S prevodi v opombah pa bralcu omogoča, da se lahko sproti nauči še kakšno špansko besedo.
Roman je napisan v sodobnem jeziku s pogovornimi elementi, ki so mlademu bralcu blizu.
Odlika romana je, da se hitro bere, saj te osebe, v katere se z lahkoto vživiš, in zgodba potegnejo v svoj vrtinec nemirnih src, da knjigo težko odložiš, preden jo prebereš do konca.

Bojana Petkovič, profesorica španščine, Jezikovno mesto

logo-zlat

Roman Nemirni srci je kot razburkan orkan, ki te posrka vase. Špansko-slovenska zgodba, začinjena s pravo mero erotičnih scen, bralca pritegne do te mere, da roman težko izpusti iz rok. Je eno tistih besedil, ki jih preprosto moraš hipoma prebrati. Bralec se od samega začetka vživi v literarne osebe, ki so natančno razdelane in dajejo občutek realnosti, zato se zdi samo dogajanje kot posnetek stvarnosti ali filmski prikaz. Gre za lahkotno branje, ki pa po drugi strani omogoča tudi globlje občutke – od sreče, zaljubljenosti, pristne ljubezni do erotične vzburjenosti in končne napetosti. Zgodba namreč vsebuje tudi primesi kriminalnega romana, vpete v družinsko kroniko, zaradi katerih ne gre zgolj za klasičen ljubezenski zaplet. Spoj španskega in slovenskega jezika in kulture deluje osvežujoče in poskrbi za razgibanost zgodbe, španska poimenovanja, ki jih uporablja protagonist romana, pa delujejo izrazito romantično in obenem skrajno zapeljivo.

Sanja Berend, profesorica, lektorica in prevajalka

logo-zlat

Gre za lahkoten ljubezenski roman, ki ima hkrati globljo vsebino. Prikazuje zgodbo, v katero so vpleteni dogodki iz resničnega življenja, kot so recimo ugrabitve novorojenčkov v 80. letih prejšnjega stoletja in še danes aktualna uporaba konoplje v zdravstvene namene. Avtorica odlično prepleta zgodbe med seboj, dotakne se globokih čustev bralca in hkrati poskrbi, da ga roman pritegne in da ga stežka odloži. Vložki španščine in erotičnih scen dajo romanu piko na i, iz katere se rodi želja po branju nadaljevanja.

Nana Krošel, mag. pol.

logo-zlat

Nemirni srci je zagotovo zelo romantičen triler. Prepletajoče zgodbe so polne ljubezni in erotičnih trenutkov ter skrbi in trpljenja junakov, ki sledijo svojim čudnim fantazijam življenjskega poslanstva. Če bi bilo življenje predvidljivo, bi bilo le obstoj. Če bi vedeli, kaj se bo zgodilo v naslednji minuti, ne bi bili tako navdušeni nad življenjem. Nepredvidljiva narava življenja je zanimiva za vse nas. V življenju lahko ustvarimo neskončno novih izkušenj, spoznavamo nove ljudi in se učimo novih stvari. Seveda delamo tudi napake, ki se jih ne da popraviti ter puščajo globoke rane tako na nas samih kot tudi na drugih osebah, ki so vpletene. Vedno se moramo vprašati, ali naša odločitev res predstavlja naše želje v danem trenutku ali je le impulzivna reakcija iz okolice. Iz vsake situacije, ne glede na to, ali je lepa ali grda, pridemo kot bolj izkušene osebe.

Igor Petronijevič, fotograf

logo-zlat

Sicer nisem velika ljubiteljica ljubezenskih romanov, ampak ta roman je v meni zbudil pozornost. Vsebuje vse, kar bi po mojem mnenju dober roman moral vsebovati, in sicer zanimivo zgodbo, impulzivne ljubezenske izpovedi, žgečkljive igrice med rjuhami, pristne protagoniste, nepredvidljive zaplete. In kar je najpomembnejše – roman je celo zaigral na moja materinska čustva in mi uspel zarositi oči.
Ko berem kakšen roman, si vedno poskušam predstavljati zgodbo na filmskem platnu. Tokrat je avtorica poskrbela, da bodo pri branju knjige doživeli “film” tudi bralci z nekoliko okrnjeno vizualno predispozicijo, saj vsebuje roman veliko dialogov, ki na trenutke spominjajo na filmski scenarij.

Kaly Kolonič Potočnik, lastnica PR Agencije Ekskluzivno, voditeljica in abstraktna slikarka

 

logo-zlat

 

Alicia Peljhan’s books on Goodreads

Nemirni srci
Nemirni srci

reviews: 1

ratings: 1 (avg rating 5.00)