Pisateljski mix

V sodelovanju s slovenskimi samozaložniki se je oblikoval projekt “PISATELJSKI MIX”. Sam projekt poslušalcem ponuja bogat program, v katerem se malodane razbijajo miti o svaritvah knjižnih del. Sam dogodek ne temelji na promocijskih smereh, temveč prikaže zgolj različne metode in postopke, v katerih se “literarniki” pogosto srečujejo. Predvsem pa dati poslušalcem vse tiste informacije, za katere se dejansko v večini zavedamo samo tisti, ki smo knjižna dela že izdali.

“Pisateljski Mix” je vselej sestavljen iz treh pisateljic ali pisateljev, pesnic in pesnikov. Toda ta pravo vzdušje pa bo zmeraj razvedril skrit gost. Debate se bodo zlivale med podrobnimi pojasnili o pogojih, v katerih se običajno ustvarja. Prav tako o razlogih po izbiri želenih žanrov. Pogovor bo tekel tudi o prisotnostih vseh morebitnih tehničnih parametrov, ki krepko vplivajo na končni izdelek.
Predvsem pa bo sam dogodek temeljil na medsebojnem klepetu, tako avtorjev med seboj kot s samimi poslušalci, ki bodo po želji zastavljali ustvarjalcem vprašanja.

Dogodki se bodo izvajali na posameznih lokacijah, ki jih bomo objavljali dober mesec poprej tako na Facebook, Instagram in na posameznih spletnih straneh. Rdeča nit dogodkov pa bo vselej vidna na spletni strani http://samozalozniki-slovenskih-knjig.si/

  • PISATELJSKI MIX No.1

Prvi nastop v projektu “PISATELJSKI MIX” je potekal 11.6.2022 ob 18. uri v Prostovoljnem gasilskem društvu BIZOVIK. Toda prvenec iz samega projekta ni veljal samo za projektnega prvenca, temveč je predstavljal tudi prvo srečanje posameznih članov. Po skrbni predpripravi tako prehrambnih priboljškov kot tudi tehnične opreme sta predstavljala le piko na i. Napeto vzdušje je vladalo vse do trenutkov, ko so začeli gostje prihajati. Čeprav se je dogodek dogajal v sončni soboti, se je zbralo zavidljivo število vedoželjnih obiskovalcev.

Po planu se je dogodek pričel ob 18. uri dogajati. Ves postopek je vodila literarna avtorica in moderatorka, Alicia Peljhan. Čeprav se nastopajoči, Mojca Rudolf in Stan Dirdeny nikakor nismo zavedali, po kakšnem planu ali načrtu bo program potekal, je Alicia kaj kmalu popeljala gostujoče avtorje od enega vprašanja do drugega. Toda komunikacija ni potekala zgolj med nastopajočimi, temveč so se poslušalci redno vključevali v same teme. V ta namen je nastalo pestro in zanimivo dogajanje. Mnenja o posameznih zadevah so hitro prehajala med vsemi. A kljub vsemu, četudi so imeli avtorji razstavljena nekatera lastna dela po mizah, tema nikakor ni zašla v te smeri. Povedanih je bilo veliko podatkov o tem, kako zbrati teme, kako se tehnično pripraviti na zahtevni projekt, pa najsi ga bodi tega ali drugega žanra. Marsikatera misel ali ideja nikakor ni bila skladna med vsemi ustvarjalci in ravno takšna debata je povzročila poslušalčeve radovednosti.

Vrhunec dogodka pa je predstavljal “SKRITI GOST” za katerega je vedela le moderatorka Alicia Peljhan. Gost je s svojo prisotnostjo precej razgibal dogajanje, kajti s svoji mnenji je omajal že marsikatero razgreto temo. Ob zaključku dogodka so tako nastopajoči kot avtorji spoznali, da ne obstaja zgolj ena pot, da se doseže cilj. Vendar pa se pričakuje, da se bodo tovrstne teme še iskrile med prihajajočimi nastopi. Zato nikar ne zamuditi trenutka, v katerem se bodo lomila kopja. Že kmalu, 2.7.2022 se bo tovrsten dogodek dogajal v v Bukovici, 5293 Volčja Draga ob 17.00!

Vabljeni!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s