Misli / Quotes

Veš, življenje je zelo lepo. Zdi se mi, da je kot neskončen hodnik z nešteto vrati priložnosti. Ko se nam ena vrata zaprejo, se nam druga odprejo. Le videti jih moramo in biti odprti za nove stvari. V tem je čar.”

– Alicia Peljhan – iz romana Nemirni srci

Imej sanje, trdo delaj na njihovi uresničitvi, ob tem pa uživaj v vsaki malenkosti, v vsakem koraku. Bodi strasten/-na v vsem kar počneš. Strast je ključnega pomena.”

– Alicia Peljhan

Ljubezen do pisanja – ljubezen, ki je že skorajda na meji norosti. Ohhh, ta opojni čutni občutek brezčasnosti, breztežnosti in popolne ekstaze. Neomejen občutek popolne predanosti in nevzdržni vrtinci čustev, ki te premetavajo kot orkan, da obnemogel obsediš predan zgodbi. A kljub temu, se vdano vračaš vsak dan k pisanju, kot da je to tvoj zrak, ki ga dihaš. Impulz, ki poganja tvoje srce.”

– Alicia Peljhan

Besede so nas neskončen vir magije. Ta vir je neizčrpen in večen. Z besedami bralca potegnemo v buren in silovit svet domišljije. Tu se dogajajo čudeži. Tu živimo neskončno življenj. Tu sanjamo, doživljamo in dihamo magijo silovitega sveta knjig. Ali si upaš stopiti na drugo stran?”

– Alicia Peljhan

Ko svet prav po tiho ponikne v sanje in me objame vznemirljiva tišina noči, se v mojih mislih prebudi mikaven drzen svet protagonistov, ki zvesto čakajo name. Ko prsti predrzno plešejo po tipkovnici, svoj razburkani ples besed, se čarobna avantura prične.”

– Alicia Peljhan