20220619_130408V meni se v tem trenutku vrtinči toliko misli, da sploh ne vem, kje naj začnem. Nemirni srci je izredno zanimiva, hitro berljiva in s čustvi nabita knjiga, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Kot prvo moram izpostaviti čudovito naslovnico knjige, na kateri se prelivajo različni odtenki rdeče barve. Že ob prvem pogledu na naslovnico človeku postane jasno, da je glavna tema te knjige ljubezen.

V prvih nekaj poglavjih nam pisateljica predstavi glavna junaka, Diano in Daniela, ki prihajata iz različnih svetov. Čeprav si njuni življenji ne bi mogli biti bolj različni, pa imata oba za seboj težke življenjske preizkušnje, ki so pravzaprav močno pripomogle k temu, da so se njune poti križale. Diana me je osvojila s svojo odkritostjo, samozavestjo, odločnostjo, dobrosrčnostjo, prijaznostjo in tistim pristnim veseljem do življenja. Po drugi strani me je Daniel, poleg njegovih številnih pozitivnih lastnosti, osvojil s tisto iskreno ljubeznijo do glavne junakinje, o kakršni sanjamo (skoraj) vsi.

Seveda tukaj ne smem pozabiti na Andreo, Dianino najboljšo prijateljico, ki na zunaj daje videz mlade, srečne in živahne ženske, v resnici pa v svojem srcu in duši nosi globoke rane, ki jih bo le stežka zacelila. Andrea je ena tistih oseb, ki človeku zna stati ob strani in dajati dobre nasvete, za svoje ljubljene pa je pripravljena tudi umreti. Priznati moram, da sem tokom zgodbe komaj čakala njene prizore in resnično upam, da bo Alicia (tokom tednov, mesecev ali let) napisala tudi njeno zgodbo, saj se mi zdi, da ta lik toliko izstopa, da si to tudi zasluži.

Ker se želim držati parametrov, ki so jih pri pisanju mnenj te knjige postavili moji predhodniki, vam več informacij iz zgodbe ne bom razkrila, saj upam, da vas bo radovednost premagala v tolikšni meri, da boste knjigo prijeli v roke in pričeli z branjem. Že vnaprej pa vam lahko razkrijem, da v tem romanu ne boste našli tipične ljubezenske zgodbe, v kateri se glavna junaka spoznata in živita srečno do konca svojih dni. Poleg ljubezni se je pisateljica namreč dotaknila nekaterih pomembnih tematik današnjega časa, o katerih se v javnosti skorajda ne govori.

Mene osebno je k zgodbi še dodatno pritegnil ta latino pridih, saj obožujem španski jezik, ki je prisoten skozi celoten roman. Povrhu vsega pa je pisateljica zgodbo še dodatno začinila z erotičnimi prizori, ki so napisani na takšen način, da se izvrstno skladajo z zgodbo. Všeč mi je, da Alicia ni pretiravala, saj pri takšnih prizorih pisatelji lahko kaj hitro krenejo s poti in občasno pretiravajo, v romanu Nemirni srci pa so ti prizori na kratko povedano zelo lepi in preprosto popestrijo že tako zelo dobro zgodbo.

Ta roman bi priporočala v branje vsem, ki imate radi zgodbe, ki vas ne popeljejo samo na krajše romantično potovanje dveh glavnih junakov, temveč v vas zbudijo čustva in vam s tem dajo občutek, da zgodbe ne berete, temveč ste del nje.

Teja

Tejin bralni kotiček ( https://tejin-bralni-koticek.blogspot.com/2019/10/mnenjekritika-alicia-peljhan-nemirni.html )

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s