20181018_161826
Nemirni srci – Alicia Peljhan

Že prvi pogled na ovitek knjige je bil izdih – WAW.

Berem veliko knjig in velikokrat izberem moje naslednje čtivo po naslovnici in ta je bila resnično čudovita.

Pisateljica nam jo je prišla predstaviti na naše srečanje in v pogovoru z njo sem se odločila, da si knjigo tudi kupim.

Naslovnica sama pa odraža celotno dogajanje v knjigi, zato je še bolj čudovita, ko jo enkrat nadrobno pregledaš in prebereš. Sama zgodba je pravzaprav ljubezenska, s primesmi kriminalke in seveda erotike.

Najbolj pa izstopa sama pripoved knjige, ki ni klasična – z opisovanjem posameznih mnenj in razmišljanj- ampak pisateljica v večini romana vse opisuje v dialogih med junaki . Malo drugačen stil, ki je mene zelo pritegnil, da se mi je na momente zdelo, da sem se kar poistovetila z obema glavnima osebama v knjigi.

Druga taka posebnost romana pa je raba španskih izrazov in stavkov v knjigi. Sicer izvemo zakaj, šele proti koncu knjige, toda zopet nekaj drugačnega, preko katerega spoznaš tudi njihovo kulturo in razmišljanje.

Konec knjige je tak kot mora biti v romantični knjigi katero bereš – s solzami v očeh in nasmehom na ustnicah. Toda pisateljica nam še vedno pušča odprta določena vprašanja, katera se ti ob branju porajajo skozi knjigo in jih še kar nekaj časa po končanem branju premlevaš v glavi.

Alicia, hvala za čudovito popotovanje po Nemirnih srcih, čudoviti ljubezni, prijateljstvih, družini in Špancih, ki zaokrožijo piko na i v knjigi.

Urška Boškin

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s